GAMING & STREAMING

Gaming: Hur påverkar min bredbandsanslutning min spelupplevelse?

 

Tre aspekter av din internetanslutning kommer att påverka din spelupplevelse mest: uppladdningshastighet, nedladdningshastighet och pingfrekvens. Varje spelsystem har egna krav på dessa, men om du har en nedladdningshastighet på minst 3 Mbps, en uppladdningshastighet på minst 1 Mbps och en pingfrekvens under 150 ms, bör du kunna spela de flesta onlinespel.

Tänk på att dessa siffror endast gäller för en enda spelare. För flera spelare som använder samma internetanslutning samtidigt multiplicerar du kravet med antalet spelare som använder internetanslutningen i ditt hem.

Om du har flera personer i ditt hushåll med internet samtidigt, behöver du en högre internethastighet.

Om du till exempel har tre spelare i ditt hem behöver du förmodligen internet med en nedladdningshastighet på minst 9 Mbps. Var noga med att kontrollera de specifika kraven för ditt spelsystem innan du gör dina beräkningar.

 

Saker som kan påverka din nätverkserfarenhet

Pingfrekvens (Latency)

Medan internethastigheter är viktiga för en bra online-spelupplevelse, ger Internetleverantörer generellt tillräckligt med hastighet för att hantera de flesta spel. Långsamt och / eller störande gameplay orsakas vanligtvis av hög latens.

Också kallat ”lagg”, ”pingrate” eller ”ping”, mäter latenstiden tiden från när ett meddelande skickas från en plats på internet till en annan och tillbaka. Latency kan påverkas av det fysiska avståndet mellan servrar och enskilda internetanslutningar såväl som mängden trafik på ett visst nätverk.

Eftersom live onlinespel kräver en snabb svarstid i förhållande till andra spelare påverkar latensen det mer än andra onlineaktiviteter. Tänk dig att du spelar ett fightingspel och du trycker på attackknappen. Ditt spelsystem skickar en signal till spelets online-server som säger att du vill att din karaktär ska attackera. Ju högre din latens, desto längre tid tar signalen för att nå spelservern.

Så om du och en motståndare trycker på attackknappen samtidigt kommer signalen som kommer från spelaren med lägre latens att nå spelserveren först och får följaktligen fördelen i attacken.

Wi-Fi

För online-spel fungerar trådbundna internetanslutningar i allmänhet bättre än trådlösa anslutningar. Trådlösa anslutningar är mer mottagliga för störningar, vilket kan orsaka avbrott och därmed störa spelet.

Om en trådbunden anslutning inte är möjlig får du en bättre spelupplevelse med en stark Wi-Fi-signal. Om Wi-Fi-signalen finns i ditt hemnätverk kan du öka den signalen så att dina spel går smidigare med vad som kallas en “Wi-Fi Booster.”

 

Hur mycket internet hastighet behöver du?

Om din internethastighet inte är tillräckligt snabb för att täcka dina online spelbehov, kan vi hjälpa dig att hitta en snabbare tjänst. Tryck bara på knappen för att gå till Ownit, skriv in ditt postnummer i rutan, och se om du kan få det bästa internetet för dom som vill spöa noobs.

Streaming: Hur snabb uppkoppling behöver jag för att strömma video?

Här går vi igenom hur snabbt internet du behöver för att titta på populära streaming tjänster utan avbrott. Och vi är inte förvånade över antalet frågor om detta ämne. Strömningstjänster fortsätter att öka i popularitet, och varje tjänst ger ut sina hastighetsanvisningar annorlunda. De gör inte heller rekommendationerna lätta att hitta på sina webbplatser. Men vi grävde runt för dig och hittade de delarna information som du behöver för att kunna strömma i fred.

 

Hur mycket hastighet behöver du: Netflix hastighetskrav

Dessa hastigheter är baserade på en strömmande enhet. Så om du planerar att låta flera personer att visa olika program samtidigt måste du lägga till numren tillsammans. Om du till exempel tror att du kommer vilja strömma Netflix samtidigt på en surfplatta, en telefon och en smart TV, behöver du 3 Mbps per enhet, totalt 9 Mbps.

Nedan följer rekommendationerna för internet nedladdningshastigheter för att strömma serier och filmer via Netflix:

  • 0,5 megabit per sekund: Minsta bredbandsanslutning du kan använda
  • 1,5 megabit per sekund: rekommenderad bredbandsanslutningshastighet
  • 3 megabit per sekund: rekommenderad hastighet för SD-kvalitet
  • 5 megabit per sekund: rekommenderad hastighet för HD-kvalitet
  • 25 megabit per sekund: rekommenderad hastighet för Ultra HD-kvalitet

 

YouTube-hastighetskrav

YouTube gör det bästa jobbet att göra sina rekommendationer för internethastighet lätta att förstå. YouTube garanterar till och med att varna användarna med rekommendationerna per enhet och rekommenderar att du lägger till 3 Mbps för varje enhetens streaming i SD samtidigt.

 

HBO Nordic hastighetskrav:

HBO Nordic ger exklusivt streaminginnehåll av den höga kvaliteten, precis som du har kommit att förvänta dig från HBO. Dess minsta hastighetsrekommendationen är 3 Mbps, och de ger inte några specifika krav utöver det. Men med det enorma utbudet som HBO erbjuder, som Game of Thrones, vill du ha bästa möjliga kvalitet, så vi rekommenderar att du satsar lite mer på fart. Du kan streama på flera enheter samtidigt.

Om din tjänst inte är tillräckligt snabb för din streamingtjänst rekommenderar vi en uppgradering. Vi hjälper dig att hitta de snabbaste Internetleverantörerna-

Tänk på att även om din internethastighet uppfyller den rekommenderade hastigheten för den streamingtjänst du använder, kan du fortfarande få problem med kvaliteten på din video. Om det händer kan du ha andra enheter i ditt hushåll som använder din internetbandbredd kan det gå långsamt. Om du till exempel försöker strömma en HD-video medan någon annan i huset spelar online kan du uppleva dålig videokvalitet med låga till mediokra internethastigheter.

Fortsätt komma tillbaka till Bredbandfiberbästitest för svar på alla dina frågor om internethastighet. Vi kommer vara här.